Informații utile

Specii de lilieci

Liliacul de amurg (Nyctalus noctula)

Specie de talie mare de culoare maronie, frecvent întâlnit atât în mediul natural, cât și în localități. Folosește frecvent scorburi naturale și căsuțe artificiale.

Liliacul pitic (Pipistrellus pipistrellus)

Specie de talie mică, de culoare maronie, frecvent întâlnit atât în mediul natural, cât și în localități. Folosește frecvent scorburi naturale și căsuțe artificiale.

Liliacul cu aripi late (Eptesicus serotinus)

Specie de talie medie, răspândit în toată România. Poate folosi căsuțe artificiale cu frecvență medie.

 Liliacul urecheat brun (Plecotus auritus)

Specie de talie medie, cu urechi foarte lungi, tipic pentru păduri valoroase. Poate folosi căsuțe artificiale cu frecvență medie.

 Liliacul cârn (Barbastella barbastellus)

Specie de talie medie, de culoare neagră, tipic pentru păduri valoroase. Poate folosi căsuțe artificiale depinzând de proximitatea pădurilor cu scorburi naturale.

Liliacul cu urechi mari (Myotis bechsteinii)

Specie de talie medie, cu cele mai mari urechi diun genul Myotis, și tipic pentru păduri valoroase. Poate folosi căsuțe artificiale depinzând de proximitatea pădurilor cu scorburi naturale.

Liliacul comun (Myotis myotis)

Cea mai mare specie din genul Myotis, formând colonii mari în peșteri și poduri de biserică. Poate folosi ocazional căsuțe artificiale.

Liliacul lui Natterer (Myotis nattereri)

Specie de talie medie din genul Myotis, cu urechi de lungime medie și curbate în afară. Poate folosi ocazional căsuțe artificiale.

Poze puse la dispoziția Natural Timber de către Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor. Mai multe informații despre lilieci găsiți pe portalul www.lilieci.ro.